..::try klik tengok::..

Wednesday, 31 August 2011

~~zeroempyty dah ada follower ke-100~~

assalamualaikum,

wah seronok nyer...hari nie follower MW dah cukup 100 owg...n sebagai tanda terima kasih..MW akan kasi award utk follower yang bertuah 2...

maaflah kalau award xsecantik award2 yang lain...hehehe

khas untuk ACHUEE


with love,

~~1st GA dari zeroempty~~

assalamualaikum,

selamat hari raya untuk semua follower MW..ermm MW baru jek balik dari kampung halaman perak..sampai2 jek terus jek on laptop..n nak buat GA...nie yg first..lepas2 nie akan ada lagi kalau ada sambutan ramai....

okeh mcm biasa lah siapa nak join letak banner bawah nie ciap dengan link ke page nie..


syarat-syarat tambahan :-
-letak tajuk entri (1st giveaway dari zeroempty)
-letak banner n link kan ke entri nie
-letak satu pic angpau raya yang lain dari lain
-nak follow ke tak suka hati korg MW  xpaksa..hihi
-tag kan minimum sorang kawan..pastikan kawan2 tau..
-letakkan link entri korg yang dah join kat komen okeh...
-tarikh tutup 11 sept..tapi kalau ade yang nak join lgi tempoh akan dilanjutkan...


ni lah pic hadiahnyer....kalau rase nak cepat2...ajak kawan2 skali...kalau xde sambutan terpaksa lah dibatalkan



with love,


http://azminanordin.blogspot.com/2011/09/jom-join-ga-lagi.html
http://misswhatever-masturah.blogspot.com/2011/09/1st-giveaway-dari-zeroempty.html
http://anakenciksalamat.blogspot.com/2011/09/1st-ga-dari-zeroempty.html
http://dieylaarshy.blogspot.com/2011/09/1st-giveaway-dari-zeroempty.html

Saturday, 27 August 2011

~~octove.com~~

assalamualaikum,

heheh..walaupun xchat sangat tapi MW masih nak menulis untuk malam nie..tadi masa MW  buat blogwalking kat blog kekawan yang tgl kan jejak untuk MW follow dorg..MW  baca lah entri dorg sekali ada satu lagi laman sosial yang di sebut2 OCTOVE.COM...macam menarik...lebih kurang mcm tagged lah..

so tadi MW pon daftarlah pakai blogger punya id...tapi dia lagi banyak cara yang boleh kiter login...contoh nyer fb,tagged,blogger,twitter,yahoo,google kalau nak senarai kan kat cini xtersebutlah...tapi mmg banyak..siap boleh import pic dari fb lah..

ni MW dah dftar..tapi xtau lah rajin nak godek2 lagi ker x..hehehe



with love,

~~semakin bertambah~~

assalamualaikum...

ermm semakin dekat dengan hari raya semakin banyak dugaan..hari nie MW sakit gigi pulak...adoii sakitnyer...berdenyut2 kepala nie...orang cakap sakit gigi ni lagi sakit dari segala2 bapak penyakit...dah macam nak domam dah ha den nie...

nampaknye beraya sambil demam n sakit gigi lah MW nie...walaupun xberapa ok tapi tadi MW  bangun juga untuk potong baju raya sendiri yang belum siap..baju custemor dah ciap..alih2 baju sendiri yang tersadai...

oklah..oklah..MW nak berehat cikit..sambil menanti waktu berbuka..harap2 korang sume chat2 lah ek...



with love,

Thursday, 25 August 2011

~~selamat hari raya aidilfitri~~

assalamualaikum,

dikesempatan ini MW nak mengucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin...kalau2 sepanjang MW menulis blog n blogwalking nie MW ader melakukan kekasan atau terlanjur dalam pertuturan...

semua pun sedia maklumkan hari nie sekolah2 n institusi2 awam n swasta dah pun start cuti..(hooreyyy)..okeh MW nak pesan2 cikit nie...dah cuti ni raya nie jangan lah banyak sangat main mercun..nanti naek sekolah dah xder jari nak menullis..hehe..pesanan nie bukan sahaja untuk budak2 tapi untuk mak bapak budak sekali yer...

dan kepada yang balik kampung hati2 lah balik kampung nanti..rumah jangan lupa pulak kunci..pastikan gas dan letrik dah tutup...MW tahun nie seperti biasa akan beraya kat home town blah emak lah..
perak..lenggong here we come..xsabar nak balik kampung..jumpe tokwan ,opah n moyang dan ramai lgi lah...

ahad nie MW akan bertolak balik kampung...gumbiranyer..hehehe..okeh lah selamat bercuti..bye2..


with love,

Wednesday, 24 August 2011

Segmen : JOM JOIN GADIS BLOGGER

assalamualaikum..

segmen nie utk gegadis comel..hihi...xcomel pon
boleh join...tapi rase nyer sumer gadis cun..
hihhih...gurau ajer ek...
okeh2 kali nie MW join gadis blogger plak...
sape nak join mcm biasa klik banner bawah...


MW tag kan pada 3 gadis dibawah nie yerk:-

tarikh tutup adalah pada 31 ogos nie tau...

with love,

~~cara mengelakkan virus menyerang laptop kita!!~~

assalamualaikum,,

walaupun demam MW masih bertenaga mengadap laptop...
n nak kasi solution untuk kawan MW onenanina yang laptop n
pusat akses dia diserang virus...tapi nie cara yang MW selalu gunakan...
kawan MW yang ajarkan masa mula2 beli laptop baru hari 2..keh3x..

MW selalu pakai WINRAR...okeh tanpe panjangkan mukadimah 
jom kita tengok step2 dia..mula2 pastikan ada winrar dalam 
laptop korg okeh..kalau xder boleh download jap
xlama pun...hihi..tgk pic nie...

okeh cucuk pendrive korg yang kena virus 2...
lepas 2 buka winrar..pilih mengikut pic yang MW  letak kat
cini okeh....


okeh..pastu pilih korg punye pendrive yang korg masukkan td...
kalau f pilh lah f..kalau g..pilih g...ikot lah kan...hiihihi


next...skang nie korg cari maner2 fail yang mencurigakan..
contoh dia yang MW tandakan merah 2...
.exe,.ink,.inf-maner yang ujong dia ader mcm nie tolong buang yer...
ni lah virusnyer....


close winrar...n buka mcm biasa...n kompom xkan ader bunyi2 virus
berdentum2 lagi kuar dari laptop korg....hihi..
simple kan...so hati2 lah ek....


so amalkan lah kalau rase nak selamat yer....

with love,

Tuesday, 23 August 2011

[ Contest # 3 ] Anda Bagi Gambar , Prince Bagi RM50 !!

assalamualaikum,

hehe..ni entri yang kedua utk contest td...nak join klik 
banner dibawah..okey..
ni plak pasal GAMBAR KETIKA MELANCONG..


Ni pulak pic MW mase makan angin kat CAMERON HIGHLANDS
huhuhu....okehh2..jom tgk..

pic yang 1syt nie korg misti perasan kan...pic header MW 
lah..hihi...ni mase tgh borong sayur kat pasar malam
kat cameron..sempat pose ngan bunga2 yang 
cantek2....mak pon join skali..hihi

yang nie plak posing ala2 bini koboi dalam kebun 
straberi....hihihi
yang kecik 2 adik MW lah saper lagi... 

pic yang ketiga nie plak posing kat tepi ladang teh
behenti jap borong teh..sambil2 borong coklat
straberi yang yummy2... 

harap2 salah satu entri akan terpilih..
hihihi..


with love,

[ Contest # 4 ] Anda Bagi Gambar , Prince Bagi RM50 !!!

assalamualaikum,

kali nie MW masuk contest lagi..hihi..kali nie MW masuk
contest GAMBAR BERSAMA KAWAN BAIK/BF/GF..
kalau sesiapa nak tahu lebih lanjut atau nak join..klik banner bawah nie ok..


gambar yg MW nak pertaruhkan bersama-sama
kawan baik MW...hehehe..harap2 terpilih lah..


pic yang time MW n kawan MW ct sara nak pegi
releks2 kan kepale lepas kelas...hehehe...
berenang untuk cergas kan badan kat kolam  tampin..
seronok gile..kalau boleh hari2 nak berenang..sport kegemaran tuh..

yang nie plak dengan kekawan berjalan ke pantai puteri
kat melaka...sweetkan 5 gadis merenung pantai... 
tiera,ct sara,yatt,kak ina n MW..hehe
sume kaki posing...tengok lah masing pose..huhu

yang nie pon same..kat pantai puteri..melaka..kemain happy..
rase cam nak bukak kemah jek kat situ..
pantai dah lah biru jek..hihi..

yang nie pulak ngan ex roomate my bff...tgh berciap sedia nak
berbuka puasa..sempat posing cikit... alamak kantoi lak nasi dalam
pinggan mcm gunung...hihi..maklum lah berbuka
kat dewan makan..kemain meriah lagik..rindu saat 2..

pic yang ni pulak posing dekat jeram toi..negeri 9..
mase ni bulan puasa..sempat gak berjalan bersame kekawan..
yang paling lucu...kitorg konvoi nek moto...
akibat nyer helmet kitorg telah dicuri....terpakse lah
naik moto tanpa helmet dari jeram toi
sampai ke seremban....balik melaka terpakse pakai
helmet pinjam...hehehe..lucu betol..



hope terpilihlah...hehe..ikotkan banyak lagi pic 
yang MW  nak letak kat cini..

with love,

~~selesema~~

assalamualaikum,

sepanjang minggu nie hari asyik hujan jek time MW balik keje..
nak bawak kete tempat keje dekat sangat ngan umah...
so terpaksa lah bawak moto kesayangan....
kadang2 kuyup gak kene hujan...
sampaikan ari nie kepale dah berdenyut-denyut....
sepanjang hari nie dok depan laptop asyik terbersin..hihi..
menyemboq..kuyup laptopnyer skrin..hihihi..(tanda2 selesema)



rasa2 nyer bukan kat pahang jek hujan..kat tempat len pon misti hujan kan..
so MW nak kasi cikit petua nak sembuhkan selesema..
untuk orang dewasa kiter gunakan batang sireh
bersihkan cikit pas2 hancurkan..
sampai keluar lendir...pastu sapukan kat hidung..
amalkan hari2 sampai lah selesema tu hilang ok..hihi
n untuk kanak2 plak kiter gunakan kunyit...asahkan kunyit hidup 2 kat lesung batu
then..air dia 2 amik sapu kat hidung kanak2..

petua nie mak MW selalu buat kat adik time adik kecil2 dulu..
hihihi..MW pon selalu gak tolong tenyehkan hidung 
adik sampai kuning..hahaha..time 2 adik kecik baby lagi..
k la harap korg akan amalkan kalau terkene selesema ek...

with love,

Monday, 22 August 2011

~~award untuk follower yg ke-100~~

salam..huhu..semalam misswho dah kasi kad raya utk semua follower..
hari nie misswho nak kasi award plak untuk
followers misswho yang ke-100...

Misswho belom pon cukop follower nyer..masih dalam perjalan..
saje nak war2 kan nak kasi award...
hope yang mengikuti blog nie bukan hanye follow n just follow yer..
tglkan cikit2 komen utk misswho...
cadangan atau ape2 lah yg boleh membangun...
huhuhuhu....

nanti followers yang ke-100 tolong tglkan jejak dekat shoutbox atau 
komen kat entri ni yerk...mudah untuk misswho kasi
award yang misswho dah ckp nie...

with love,

Sunday, 21 August 2011

~~kad raye untuk semua followers misswho~~

salam...sempena hari raya aidilfitri yang bakal menjelma nie
saya nak kasi kad raya yang xseberapa nie
kat semua followers yang selalu buat blogwalking kat sini
n klik2 my nuff...harap semua followers yang singgah dan amik kad raya 
dari misswho nie ek...

dalam xsedar yang misswho dah ader dekat 70 orang followers
tq utk semua yang dah follow misswho ye...n misswho mintak maaf klu 
kunjungan xberbalas...maklum lah misswho agak bz menjahit...
hehehe..maklum lah anak tailor..

ok2 lah sampai cini jek nak bebel...
hope korg sume sudi amik kad raye nie...


with love,

Saturday, 20 August 2011

~~jom like this link~~

salam..huhu...ari ni saye nak mintak tolong cikit kat sume follower2 
yang sedang buat blogwalking....
ala xsusah sgt pon...cikit jek..ek..ek..ek...
tolong like pic kat link bawah  nie....
ni pic yang saye masok utk contest 

Contest Aidilfitri | Hosting, Domain, Duit Raya


hope follower boleh kasi moral sapport ek...
klu nak join skali pon boleh...tgk kat entri sebelom nie...

Friday, 19 August 2011

Contest Aidilfitri | Hosting, Domain, Duit Raya

salam..hihi..korg misti pelik kan aku nie asyik masok contest jep..
bukan per..maner ler tau kot2 ley dapat domain sendiri..hihi
contest nie cerita mamat n cik salim yang anjur kan..
hadiah2 dia masyuk...
nak join jom klik banner nie....
meriahkan lgi contest nie reramai okeyhhh...


1) Hosting + Domain 1 year ( Space 5GB, Bandwidth 50GB )
2) Satu Domain 1 year ( .com .net .org )
3) Kain Baju Melayu untuk sepasang  (boleh guna untuk raya tahun depan :) )
4) RM20.00 money in the bank
5) RM10.00 money in the bank
6) Tudung/Shawl Sweet Pashmina  (di sponsor oleh Eyna-Sweettudung 
7) Header / Banner (di sponsor oleh illustrasiaku.com)
8- Iklan di Cerita Mamat selama sebulan, Premium.
9) Review blog oleh Cerita Mamat bagi gambar & caption terbaik I. Contoh review di SINI.
10) Review blog  oleh Syafiq Salim bagi gambar & caption terbaik II. Contoh review di SINI.



ni pic my bff yang slumber...sempena malam pra graduation
kami...sempat pose ala-ala bertumbok..huhuhu




SEGMEN : saya pon nak dodol alif!


ermmm....saye nak doodle alif ismail sebab dlm fariza ismail 
punye blog lom ader doodle...huhuu(cedey)
harap2 dapat lah ek..hihi..
ohh doodle yg tomey..(bodek)
mate xkesah kale pe pon..alif dah kasi kire okeh lah 2..


~~super duper follower cik LisaAfha~~

hehehe...tq 2 cik lisa coz jadik kan saye super duper follower dia..xsangke
dapat..igtkan xtergolong dalam super duper follower dia..maklum lah cik lisa kan ramai 
follower...heheh..btw..papehal pon tq...nak tgk bukti x..kehkehkeh..
tgk bawah....kat anak panah 2...
2nd 2...huhu

~~z.e.r.o.e.m.p.t.y~~


Thursday, 18 August 2011

"Giveaway [sitiatikah.com] Bulan Ramadhan"

Giveaway :-

RM260(RM100+RM50+RM30+RM20+RM10)
Domain + Hosting
Topup RM20
Kad Raya
Keychain Singapore
Keychain Serawak
1 CD Trust Port Total Protection edition 2011

berminat???nak masok jom klik cini klik

tarikh tutup adalah pada 

20hb AUGUST 2011

Menggunakan random.org untuk mencari pemenang..

sponsor:-
Hamba Allah



Siapa nak masuk bloglist blog lisaAfha,sila angkat tangan!!

hehehe...ni nak bodek2 time...saye rajin lawat blog awak..
pasal saye suke tol skodeng tuto...
hasil nyer cik lisa tgk ler blog saye cam dah maju
cikit kan dari sebelom nyer...wahaha...

n suke betol bace pasal cik lisa n buah hati dia....
so romantik...(jeles nyer..saye solo)huhu...
cik lisa agak2 cukop x nie..wahaha...hope tersenarai lak ek..
nak tgk bukti saye slalu skodeng what news kat blog cik lisa x???
huhuhu look pic nie...ciap simpan kat  browser au..huhu


sekian huhu....


~~gubah sireh~~

salam...td aku belek2 lah pic dlm folder..nak wat modal utk edit2 masok dlm
ini blog...tibe2 jumpe lak pic nie...


cantek x???huhuh....jgn puji sgt heheh
segan cek...lalala...ni aku lah yg wat sendri....
kire kalau nak kawen nnt dah ley wat utk
sendri nyer lah..xpayah owg wat kan...
sepanjang petang aku bersile mengadap mende alah nie....
aku wat mende nie pasal mak soh wat utk masok
pertandingan gubahan sireh.....
jeng..jeng..jeng....

cube lah teka aku dapat no bape dlm itu contest????

terkezut nyer lah.....
1st price....huhuhu...mcm xcaye....
kalah makcik2 yg ader expirience...

Wednesday, 17 August 2011

RAYA DAH DEKAT….


Kelantan
Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
Kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita

Terengganu
Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile

Pahang
Sepadan Pahang ada kasino
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin

Johor
Cegitu cegini awak suke ek
Awak suke kite tak suke ek
Esok luse hari raye ek
Sama-sama bersuke rie ek

 Melaka
Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok

N. Sembilan
Masak lomak cili api
Campo dongan ! daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri

Selangor/K.Lumpur
Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu

Perak
Gulai tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupai
Pandu hemat ingat kampong
Asal teman selamat sampai

Kedah
Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau

Penang
Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepas raya usah dok triak
Kalu ceti mai ikut dapoq

Perlis
Padang besaq kecik aja
Tempat siam lalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang

Sorry la Sabah n Sarawak jauh nak kena naik belon baru boleh buat Pantun…



SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..::tabung PTPK::..

..::my lovely awang::..